Flueforhæng

Jeg er blevet opfordret til at finde nogle dørforhæng til at holde fluer ude.
Nu sommeren er kommet og man gerne vil have terrassedøren åben uden at hele huset bliver fyldt med insekter. For at undgå dette kan man komme net for døren, hvilket ofte skal speciallaves og er derfor temmeligt dyre. Man kan også hænge et forhæng op, som man selv nemt kan gå igennem, men det kan fluerne ikke. Smart!

På vores egen webshop kan du købe både flueforhæng med tråde/snore, med brede lameller i plast og netafskærmning til døren. Find hele vores sortiment her.


Jeg har fundet lidt forskellige muligheder, de fleste til en overkommelig pris.

Helt almindeligt flueforhæng af polyestersnore kan købes her til 180,- Findes i hvid, sort og creme og i sort og hvid med sølv.

Skal det være bredere lameller i kraftigt plast, kan du her finde et bredt udvalg af disse forhæng i flere farver og bredder til priser fra 200,-

Insketnet Niagara koster 299kr og er egentlig beregnet til campingvogne, men jeg er sikker på den også vil virke foran en havedør. Det måler 60 x 190cm.
 
Hos den engelske virksomhed pesthelp har jeg fundet nogle lidt mere farverige udgave. De har et Mondrian maleri, fisk, en saloondør og mange andre motiver på deres fluenet, som alle måler 90 x 210cm. Priserne ligger på £132, men de er nu meget sjove. Kan købes her.

Skal døren dækkes helt af, kan man bruge et dørafskærmning af to stykker net, som lukke af magneter i midten. Den virker som en meget effektiv måde til at holde fluer ude. Netafskærmningen måler 90 x 210 cm og koster 180,- Disse forhæng findes i en sort og en hvid udgave. 

En anden type er fra engelske Premier Enviromental, her er det tre meget brede stykker net som hænger ind over hinanden. Den virker som en meget effektiv måde til at holde fluer ude og kan dække et område på max 100 x 220cm. Prisen for dette forhæng ligger på £30.

Mange kan nok huske at man i 80'erne havde nogle fluegardiner i bambus, majs knuder og andre naturmaterialer. Hvis man mere er til denne retrostil kan de købes hos Con Amore. De måler 90 x 200cm og koster omkring 199kr.
Jeg er dog blevet gjort opmærksom på, at denne type fluegardiner kan lave mærker i dørkarmen, når de hårde perler slår herimod.